Over ons

De basis voor Willemen NV wordt in 1956 gelegd door Cyriel Willemen en Angèle Hoefkens, die naast hun landbouwactiviteiten starten met de verkoop van Mellotte melkmachines. Twee jaar later volgt de verkoop en de plaatsing van weidepompen.

Al snel leggen zij zich toe op de distributie en herstelling van tweedehandse en nieuwe land- en tuinbouwmachines en ook grasmaaiers. Voor al deze activiteiten wordt de schuur van de toenmalige boerderij al snel te klein. Het jaar 1975 betekent een grote verandering door de verhuis naar een nieuw gebouw aan de Groeningenlei te Kontich. Hierdoor kan het assortiment aanzienlijk worden uitgebreid.

Het noodlot slaat toe in 1977, wanneer Cyriel overlijdt na een auto-ongeval. Angèle besluit het bedrijf voort te zetten, bij gestaan door de drie oudste kinderen Fons, René en dochter Hilde. Door de gestage groei van de zaak, voegen in de jaren die volgen ook de drie jongste zonen Chris, Ronny en Rudi zich bij het bedrijf. Ter ondersteuning van het familiale team wordt bekwaam personeel aangetrokken. Sinds 2018 voegt zich dan ook de 3e generatie Willemen zich toe en zal Niels mee aan het roer staan. 

Naast het verkopen en herstellen van landbouwmachines, nemen de diensten aan particulieren en openbare instellingen een steeds prominentere plaats in. Hierdoor wordt de zaak aan de Groeningenlei in 1993 uitgebreid met een grote toonzaal en groter atelier. In 1997 worden we exclusief verdeler van het topmerk Bobcat en ziet Bobcat Center Antwerpen het levenslicht. 1999 wordt een moeilijk jaar, wanneer we na een slepende ziekte afscheid moeten nemen van Hilde.
Het bestaande bedrijfsgebouw wordt na enkele jaren alweer te klein. Op de terreinen te Kontich is geen uitbreiding meer mogelijk, zodat we na ruim vijftig jaar de Groeningenlei verlaten om in 2009 onze gloednieuwe gebouwen te Waarloos in gebruik te nemen.
In 2016 besluit Willemen om het bedrijf Huygen tuinmachines over te nemen. 
Deze winkel en serviceplaats zijn te klein en zo wordt het 2e filiaal van Willemen op de Atealaan in Herenthout sinds 2020 in gebruik genomen.

Sinds november 2022 hebben de laatste 2 broers het roer volledig door  gegeven aan de derde generatie vanaf dan zal Niels alleen aan het hoofd staan van Willemen.

Vertaal ''